heklet blomst gratis oppskrift

Introduksjon

Hallaisen alle sammen! Velkommen til vår artikkel om heklet blomst gratis oppskrift. I denne artikkelen vil vi utforske syv forskjellige oppskrifter på heklede blomster som du kan lage selv. Enten du er en erfaren hekler eller nybegynner, vil denne artikkelen gi deg inspirasjon og veiledning til å skape vakre blomster med heklingen din.

Blomsterheklekunst som blomstrer

Hekling av blomster har blitt en populær trend blant strikkere og heklere over hele verden. Det er noe helt spesielt med å kunne skape blomster av garn og nål. Heklede blomster kan brukes til å pynte klær, vesker, hatter eller til og med som dekorasjon på bokhyllen din. De kan også være flotte gaver til venner og familie. Uansett hva du velger å bruke dem til, vil heklede blomster definitivt legge til en ekstra touch av farger og skjønnhet i livet ditt.

Opplæring i heklet blomst

For å kunne hekle blomster, er det viktig å ha grunnleggende kunnskap om hekleteknikker og mønsterlesing. Hvis du er nybegynner, fortvil ikke! Det finnes mange ressurser og veiledninger tilgjengelig på nettet som kan hjelpe deg med å komme i gang. Du kan også delta på heklekurs eller bli med i heklegrupper der du kan få veiledning og støtte fra andre entusiaster. Med litt tålmodighet og praksis vil du kunne mestre kunsten å hekle blomster på kort tid.

7 Heklet Blomst Gratis Oppskrift

Nå som du har fått en introduksjon til heklede blomster, la oss utforske de syv forskjellige oppskriftene vi har valgt for deg:

Enkel heklet løvetann

Heklede løvetannblomster kan legge til en touch av sommer til ethvert prosjekt du jobber med. Denne enkle oppskriften vil veilede deg gjennom trinnene for å lage fargerike og realistiske løvetannblomster. Du vil lære grunnleggende hekleteknikker som magisk ring, kjedemaske og fastmaske. Med noen få enkle teknikker vil du kunne skape en vakker løvetannblomst på kort tid. Du kan bruke dem til å pynte sommerhattene dine, som dekorasjon på en veske eller til og med som en del av blomsterarrangementet ditt.

Materialer du trenger:

 • Garn i gulfarge
 • Heklenål i riktig størrelse for garnet
 • Saks
 • Sikkerhetsnåler
 • Sytråd i matchende farge

Trinn-for-trinn instruksjoner:

 1. Start med å lage en magisk ring ved å lage en løkke rundt fingeren din med garnet.
 2. Stikk heklenålen inn i ringen og lag tre luftmasker (lm).
 3. Hekle 15 fastmasker (fm) inn i ringen. Stram ringen ved å trekke i garnenden.
 4. Lukk ringen ved å hekle en kjedemaske (km) i den første luftmasken (lm) du laget i begynnelsen.
 5. Klipp av garnet og fest enden ved å trekke tråden gjennom løkken og dra den stramt.
 6. Forbered deg på å lage blomstens stilk ved å kutte en lengde med grønt garn. Brett garnet i to og stikk den brettede enden gjennom midten av blomsten.
 7. Træ de to løse endene av garnet gjennom løkken og dra dem stramt for å lage stilkens knute.
 8. Form stilkens lengde ved å klippe og trimme garnet til ønsket lengde.
 9. Fest stilkens ender ved å sy dem fast til baksiden av blomsten med sytråden.
 10. Bruk sikkerhetsnåler til å feste løvetannblomsten til den ønskede gjenstanden eller prosjektet ditt.

Denne enkle heklede løvetannoppskriften gir deg muligheten til å eksperimentere med forskjellige garnfarger og størrelser. Du kan også legge til flere lag med blomster for en mer realistisk effekt. La fantasien din blomstre mens du hekler disse fargerike løvetannblomstene!