hvordan krølle håret uten krølltang

Hvordan krølle håret uten krølltang
Baca Cepat show

Introduksjon

Hei, folkens! Velkommen til vår omfattende guide om hvordan du kan krølle håret uten bruk av en krølltang. Dette er en perfekt ressurs for deg som ønsker å prøve alternative teknikker for å oppnå krøllete hår. Enten du ønsker et naturlig utseende, vil minimere skader på håret ditt eller bare ønsker å eksperimentere med nye stiler, vil vi gi deg syv enkle og effektive metoder som vil hjelpe deg med å oppnå dine ønskede krøller.

Å bruke varmestyling på håret ditt kan skade det over tid, forårsake splittede tupper og tørre ut håret. Derfor vil vi vise deg hvordan du kan lage vakre krøller uten å bruke varme. Disse metodene er også flotte for deg som er på farten eller ikke har tilgang til en krølltang.

Så bli med oss når vi utforsker syv forskjellige teknikker for å krølle håret uten krølltang. Vi vil diskutere fordeler og ulemper ved hver metode, gi trinnvise instruksjoner og til og med inkludere noen tips og triks for å hjelpe deg med å oppnå de beste resultatene. La oss dykke inn i dette spennende emnet og lære hvordan du kan skape fantastiske krøller uten en krølltang.

Flette metoden

Den første metoden vi vil utforske er flette metoden. Denne metoden krever at du fletter håret ditt mens det er vått og lar det tørke naturlig. La oss utforske denne teknikken nærmere:

Hva du trenger

Før du begynner, sørg for å ha følgende verktøy og produkter tilgjengelig:

 • En bred tannkam eller børste for å gre håret ditt
 • Hårstrikker for å feste flettene
 • En leave-in balsam eller en stylingkrem for å hjelpe til med å definere krøllene

Trinn 1: Forberedelse

Før du begynner å flette håret ditt, må du forberede det ved å vaske det grundig og deretter påføre en leave-in balsam eller stylingkrem. Dette vil bidra til å gi fuktighet til håret ditt og gjøre det mer fleksibelt for å skape krøller.

Trinn 2: Del håret

Del håret ditt inn i seksjoner for å gjøre det enklere å jobbe med. Du kan bruke en kam eller børste for å dele håret i to like deler ved å lage en midtskill, og deretter del hver side i to eller tre deler avhengig av tykkelsen på håret ditt.

Trinn 3: Start flettingen

Begynn flettingen ved å ta en liten del av håret fra en av seksjonene. Del denne delen inn i tre like deler og start flettingen ved å krysse den høyre delen over midten, og deretter krysse den venstre delen over midten. Fortsett å flette håret på denne måten til du kommer til enden. Fest fletten med en hårstikke for å sikre den.

Trinn 4: Fortsett flettingen

Gjenta flettingen på hver av seksjonene til alt håret ditt er flettet. Husk å være forsiktig og jevn når du fletter håret for å oppnå de beste resultatene.

Trinn 5: La håret tørke

Når du har flettet alt håret ditt, lar du det tørke naturlig. Dette kan ta noen timer, avhengig av hårets tykkelse og lengde. Du kan la håret tørke mens du sover eller gjør andre aktiviteter.

Trinn 6: Åpne flettene

Etter at håret ditt er tørt, er det på tide å åpne flettene forsiktig. Bruk fingrene eller en kam med brede tenner for å løsne flettene og skape vakre bølger og krøller. Du kan også bruke en stylingkrem for å hjelpe med å definere krøllene og gi dem mer glans.

Trinn 7: Style og fiks håret

Når du har åpnet flettene og skapt ønsket tekstur og utseende, kan du style håret på forskjellige måter. Du kan prøve å lage en midtskill, lage en flette eller lage en updo. Bruk hårnåler, hårspenner eller annet tilbehør for å fiks håret slik du ønsker.

Fordeler ved flette metoden

Flette metoden har flere fordeler, inkludert:

 • Den er skånsom mot håret ditt og reduserer sjansen for skader og splittede tupper
 • Den gir et naturlig utseende til krøllene dine
 • Den er enkel å utføre etter litt praksis
 • Den krever ingen varme og er derfor mindre skadelig for håret ditt

Ulemper ved flette metoden

Selv om flette metoden har mange fordeler, har den også noen ulemper:

 • Det kan ta lang tid å tørke håret når det er flettet
 • Det kan være vanskelig å oppnå jevne fletter, spesielt for nybegynnere
 • Metoden er kanskje ikke egnet for folk med kort hår eller veldig tykt hår

T-skjorte metoden

Den neste metoden vi vil utforske er t-skjorte metoden. Dette er en enkel og rask teknikk for å oppnå voluminøse krøller uten bruk av varme. La oss se nærmere på denne metoden:

Hva du trenger

Før du begynner, sørg for å ha følgende verktøy og produkter tilgjengelig:

 • En ren t-skjorte som du ikke lenger bruker
 • Hårstrikker eller hårspenner for å feste håret
 • En leave-in balsam eller en stylingkrem for å hjelpe til med å definere krøllene

Trinn 1: Forberedelse

Start med å vaske håret ditt og påføre en leave-in balsam eller stylingkrem for å gi fuktighet og beskyttelse. Dette vil bidra til å definere krøllene og redusere krusete hår.

Trinn 2: Del håret

Del håret ditt inn i seksjoner for å gjøre det enklere å jobbe med. Du kan bruke en kam eller børste for å dele håret i to like deler ved å lage en midtskill, og deretter del hver side i to eller flere deler avhengig av hårets tykkelse.

Trinn 3: Rull håret i t-skjorten

Ta en av seksjonene med hår og legg t-skjorten flatt på en overflate. Plasser håret i midten av t-skjorten og brett t-skjorten rundt håret som om du ruller det opp. Fest t-skjorten med hårstrikker eller hårspenner for å sikre at den sitter godt på plass.

Trinn 4: Gjenta med resten av håret

Gjenta prosessen med å rulle håret i t-skjorten med de andre seksjonene. Pass på at t-skjorten er stram rundt håret for å skape volum og definerte krøller.

Trinn 5: La håret tørke

La håret tørke naturligetter at det er rullet opp i t-skjortene. Dette kan ta noen timer, avhengig av tykkelsen og lengden på håret ditt. Du kan la håret tørke mens du gjør andre ting eller til og med mens du sover hvis du føler deg komfortabel med det.

Trinn 6: Fjern t-skjortene

Etter at håret ditt er helt tørt, er det på tide å fjerne t-skjortene forsiktig. Åpne t-skjortene og la krøllene falle ut. Unngå å røske eller trekke i krøllene, da dette kan skape krusete hår. Bruk fingrene eller en kam med brede tenner for å løsne krøllene og gi dem form.

Trinn 7: Style og fiks håret

Når krøllene dine er løse og definerte, kan du style håret på forskjellige måter. Prøv å lage en midtskill eller en sideskill for å eksperimentere med forskjellige utseender. Hvis du vil ha ekstra hold, kan du bruke en lett hårspray eller en stylingkrem for å fiksere krøllene.

Fordeler med t-skjorte metoden

T-skjorte metoden har flere fordeler, inkludert:

 • Det er en enkel og rask måte å lage krøller på uten bruk av varme
 • Metoden gir voluminøse krøller som kan vare lenge
 • Den er skånsom mot håret og reduserer risikoen for skader
 • Det er en kostnadseffektiv metode som ikke krever spesialiserte verktøy eller produkter

Ulemper ved t-skjorte metoden

Like mange andre metoder har også t-skjorte metoden noen ulemper:

 • Metoden kan være vanskelig å utføre hvis du ikke har erfaring med å rulle håret
 • Hvis t-skjortene er for stramme eller fuktige, kan de føre til ujevne krøller eller forlenget tørketid
 • Metoden kan være mindre egnet for personer med kort hår eller for tynt hår som trenger ekstra støtte for å holde krøllene på plass

Hårruller

Hårruller er klassiske verktøy for å lage krøller uten bruk av varme. La oss utforske denne metoden nærmere:

Hva du trenger

For å bruke hårruller trenger du følgende:

 • Hårruller av ønsket størrelse
 • Hårspenner eller hårnåler for å feste rullene på plass
 • En kam eller børste for å gre gjennom håret
 • En leave-in balsam eller stylingkrem for å beskytte håret og gi definisjon til krøllene

Trinn 1: Forberedelse

Start med å vaske og tørke håret ditt. Påfør deretter en leave-in balsam eller stylingkrem for å beskytte håret og gi fuktighet til krøllene.

Trinn 2: Del håret

Del håret ditt i seksjoner for å gjøre det enklere å jobbe med. Du kan bruke en kam eller børste for å dele håret i to like deler ved å lage en midtskill. Deretter del hver side av håret i to eller flere deler avhengig av hårets tykkelse.

Trinn 3: Rull håret

Ta en hårruller og start med en av seksjonene. Ta en liten del av håret og vri det rundt hårrulleren fra endene og opp mot røttene. Fest rullene på plass med hårspenner eller hårnåler for å sikre at de sitter godt.

Trinn 4: Fortsett å rulle

Gjenta prosessen med å rulle håret med de andre seksjonene. Pass på at du ruller håret stramt rundt hårrullene for å skape definerte krøller.

Trinn 5: La håret tørke

La håret tørke naturlig mens det er rullet opp i hårrullene. Dette kan ta noen timer, avhengig av tykkelsen og lengden på håret ditt. Du kan la håret tørke mens du gjør andre aktiviteter eller til og med mens du sover hvis du finner det behagelig.

Trinn 6: Fjern hårrullene

Når håret ditt er helt tørt, er det på tide å fjerne hårrullene forsiktig. Åpne rullene og la krøllene falle ut. Unngå å trekke eller rive i krøllene, da dette kan skape krusete hår. Bruk fingrene eller en kam med brede tenner for å løsne krøllene og gi dem form.

Trinn 7: Style og fiks håret

Når krøllene dine er løse og definerte, kan du style håret på forskjellige måter. Prøv å lage en updo eller la håret være løst. Du kan også bruke hårnåler, hårspenner eller annet tilbehør for å legge til en ekstra touch til frisyren.

Fordeler med hårruller

Bruk av hårruller har flere fordeler:

 • Det er en effektiv måte å skape definerte krøller uten varme
 • Metoden er skånsom mot håret og reduserer risikoen for skader
 • Det gir god kontroll over størrelsen og formen på krøllene
 • Metoden kan brukes mens du sover, slik at håret ditt kan tørke naturlig

Ulemper ved hårruller

Som med alle metoder, har også hårruller noen ulemper:

 • Metoden kan ta tid å sette opp, spesielt hvis du har mye hår eller bruker mange ruller
 • Hvis rullene ikke er festet godt, kan de gli ut av posisjon og resultere i ujevne krøller
 • Hårruller kan være ubehagelige å sove med, spesielt hvis de er harde eller ikke er festet godt

Twist metoden

Den neste metoden vi vil utforske er twist metoden. Dette er en enkel teknikk som gir naturlige bølger og krøller uten bruk av varme. La oss se nærmere på denne metoden:

Hva du trenger

Du trenger følgende verktøy og produkter for å bruke twist metoden:

 • En kam eller børste for å gre gjennom håret
 • Hårstrikker eller hårspenner for å holde håret på plass
 • En leave-in balsam eller en stylingkrem for å gi fuktighet og definisjon til krøllene

Trinn 1: Forberedelse

Vask håret ditt og påfør en leave-in balsam eller stylingkrem for å beskytte håret og gi fuktighet til krøllene.

Trinn 2: Del håret

Del håret ditt i seksjoner for å gjøre det enklere å jobbe med. Du kan bruke en kam eller børste for å dele håret i to like deler ved å lage en midtskill, og deretter del hver side i to eller flere deler avhengig av hårets tykkelse.

Trinn 3: Twist håret

Start med en av seksjonene og ta en liten del av håret. Del denne delen inn i to like deler og tvinne dem rundt hverandre som en streng. Fortsett å tvinne håret til du når enden. Gjenta denne prosessen med hver av seksjonene.

Trinn 4: La håret tørke

Etter at du har tvinnet hver seksjon, la håret tørke naturlig. Du kan la det tørke mens du gjør andre aktiviteter, eller du kan bruke en hårføner med lav varme for å fremskynde tørkeprosessen.

Trinn 5: Løsne twistene

Når håret er helt tørt, er det på tide å løsne twistene forsiktig. Begynn med å løse opp hver tvist med fingrene eller en kam med brede tenner. Dette vil skape naturlige bølger og krøller i håret ditt.

Trinn 6: Style og fiks håret

Når krøllene er løse og definerte, kan du style håret etter ønske. Prøv å lage en sideskill eller en updo for å eksperimentere med forskjellige stiler. Bruk hårnåler, hårspenner eller annet tilbehør for å fiksere håret og legge til din personlige stil.

Fordeler med twist metoden

Twist metoden har flere fordeler:

 • Det er en enkel teknikk som krever minimalt med verktøy og produkter
 • Metoden gir naturlige bølger og krøller til håret ditt
 • Det er en skånsom metode som ikke krever bruk av varme
 • Twist metoden fungerer bra på forskjellige hårtyper og lengder

Ulemper ved twist metoden

Noen ulemper med twist metoden inkluderer:

 • Metoden kan ta tid å utføre, spesielt hvis du har langt eller tykt hår
 • Resultatet kan variere avhengig av din egen hårtekstur og type
 • Metoden kan ikke gi like definerte krøller som noen av de andre teknikkene

Hårbånd metoden

Hårbånd metoden er en enkel teknikk som gir voluminøse krøller uten bruk av varme. La oss se nærmere på denne metoden:

Hva du trenger

Du trenger følgende verktøy og produkter for å bruke hårbånd metoden:

 • Et mykt elastisk hårbånd
 • En kam eller børste for å gre gjennom håret ditt
 • En leave-in balsam eller en stylingkrem for å gi fuktighet og definere krøllene

Trinn 1: Forberedelse

Start med å vaske håret ditt og påføre en leave-in balsam eller stylingkrem for å beskytte håret og gi fuktighet til krøllene.

Trinn 2: Del håret

Del håret ditt i to like deler ved å lage en midtskill. Bruk en kam eller børste for å sørge for at det ikke er noen floker eller knuter i håret ditt.

Trinn 3: Ta på hårbåndet

Ta hårbåndet og plasser det på hodet som en hodebånd. Sørg for at det sitter stramt og godt over pannen.

Trinn 4: Twiste håret

Ta en liten del av håret fra den ene siden av hodet og tvist det rundt hårbåndet. Fortsett å ta små seksjoner av håret og tvist dem rundt hårbåndet til du når den andre siden av hodet. Fest endene av håret med hårspenner eller hårnåler for å sikre at de sitter godt på plass.

Trinn 5: La håret tørke

La håret tørke naturlig mens det er tvistet rundt hårbåndet. Dette kan ta noen timer, avhengig av tykkelsen og lengden på håret ditt. Du kan la håret tørke mens du gjør andre aktiviteter eller til og med mens du sover.

Trinn 6: Fjern hårbåndet

Når håret er helt tørt, er det på tide å fjerne hårbåndet forsiktig. Løsne håret forsiktig fra hårbåndet og la krøllene falle fritt.

Trinn 7: Style og fiks håret

Når krøllene er løse og definerte, kan du style håret etter ønske. Prøv å lage en sideskill eller en updo for å eksperimentere med forskjellige stiler. Bruk hårnåler, hårspenner eller annet tilbehør for å fiksere håret og legge til din personlige stil.

Fordeler med hårbånd metoden

Noen fordeler med hårbånd metoden inkluderer:

 • Det er en enkel og rask måte å lage krøller på
 • Metoden gir voluminøse krøller uten bruk av varme
 • Hårbåndet fungerer som en ekstra støtte for å holde krøllene på plass
 • Metoden fungerer godt for de med langt eller tykt hår

Ulemper ved hårbånd metoden

Noen ulemper med hårbånd metoden inkluderer:

 • Krøllene kan bli ujevne hvis de ikke er tvistet jevnt rundt hårbåndet
 • Metoden er kanskje ikke egnet for personer med kort hår eller veldig tynt hår
 • Hårbåndet kan føles ubehagelig å ha på seg for noen mennesker

Sock Bun metoden

Sock Bun metoden er en unik teknikk som gir fine krøller uten bruk av varme. La oss se nærmere på denne metoden:

Hva du trenger

For å bruke sock bun metoden trenger du følgende verktøy og produkter:

 • En ren sokk uten tær eller hæl
 • Et elastisk bånd eller hårstrikk
 • En kam eller børste for å gre gjennom håret
 • En leave-in balsam eller en stylingkrem for å gi fuktighet og definisjon til krøllene

Trinn 1: Forberedelse

Vask håret ditt og påfør en leave-in balsam eller stylingkrem for å beskytte håret og gi fuktighet til krøllene.

Trinn 2: Ta på sokken

Rull sokken sammen fra tåen til toppen for å lage en donutformet sokk bun. Plasser sokken på toppen av hodet og dra håret gjennom midten av sokken.

Trinn 3: Samle håret

Samle alt håret rundt sokken og lag en hestehale. Fest håret med et elastisk bånd eller hårstrikk for å sikre at det sitter godt på plass.

Trinn 4: Rull håret

Start ved enden av hestehalen og rull håret oppover mot hodebunnen. Fortsett å rulle til du når elastisk bånd eller hårstrikk.

Trinn 5: Fest bunnen

Når du har rullet alt håret rundt sokken bun, fest bunnen med hårnåler eller hårspenner for å sikre at det sitter godt på plass.

Trinn 6: La håret tørke

La håret tørke naturlig mens det er rullet opp i sock bun. Dette kan ta noen timer, avhengig av tykkelsen og lengden på håret ditt. Du kan la håret tørke mens du gjør andre aktiviteter eller til og med mens du sover.

Trinn 7: Fjern bunnen og style håret

Etter at håret er helt tørt, er det på tide å fjerne hårspenner eller hårnåler og ta av sokken forsiktig. La krøllene falle ut og bruke fingrene eller en kam med brede tenner for å løsne krøllene og gi dem form.

Trinn 8: Style og fiks håret

Når krøllene er løse og definerte, kan du style håret etter ønske. Prøv å lage en høy eller lav hestehale, eller la håret være løst for å vise frem krøllene dine. Bruk hårnåler, hårspenner eller annet tilbehør for å fiksere håret og legge til din personlige stil.

Fordeler med Sock Bun metoden

Sock Bun metoden har flere fordeler:

 • Det er en enkel teknikk som gir fine krøller uten bruk av varme
 • Metoden er skånsom mot håret og reduserer risikoen for skader
 • Sokken fungerer som en støtte for å skape volum og definerte krøller
 • Metoden fungerer bra på forskjellige hårtyper og lengder

Ulemper ved Sock Bun metoden

Like mange andre metoder, har også Sock Bun metoden noen ulemper:

 • Metoden kan ta tid å sette opp og fjerne, spesielt hvis du ikke er vant til å bruke sokken
 • Krøllene kan være mindre definerte enn noen av de andre teknikkene
 • Sokken kan være ubehagelig å sove med, spesielt hvis den ikke er lagt forsiktig rundt håret

Papirposer metoden

Papirposer metoden er en enkel og billig teknikk for å lage naturlige bølger i håret. La oss se nærmere på hvordan du kan bruke denne metoden:

Hva du trenger

For å bruke papirposer metoden trenger du følgende verktøy og materialer:

 • Papirposer (uten blekk)
 • En kam eller børste for å gre gjennom håret ditt
 • Hårspenner eller hårnåler for å feste posene på plass
 • En leave-in balsam eller en stylingkrem for å gi fuktighet og definere krøllene

Trinn 1: Forberedelse

Vask håret ditt og påfør en leave-in balsam eller stylingkrem for å beskytte håret og gi fuktighet til krøllene.

Trinn 2: Del håret

Del håret i seksjoner for å gjøre det enklere å jobbe med. Bruk en kam eller børste for å dele håret i to like deler ved å lage en midtskill, og deretter del hver side i to eller flere deler avhengig av tykkelsen på håret ditt.

Trinn 3: Forbered papirposene

Kutt papirposene i striper av ønsket bredde og lengde. Strimlene skal være brede nok til å vikle håret rundt og lange nok til å feste endene med hårspenner eller hårnåler.

Trinn 4: Vikle håret rundt posene

Ta en liten del av håret og plasser enden på papirstrimmelen. Rull håret oppover og vikle det rundt papirposen. Fest endene av papirposen med hårspenner eller hårnåler for å sikre at det sitter godt på plass.

Trinn 5: La håret tørke

La håret tørke naturlig mens det er viklet rundt papirposene. Som med de andre metodene, kan det ta noen timer å tørke helt avhengig av tykkelsen og lengden på håret ditt. Du kan la håret tørke mens du gjør andre aktiviteter eller til og med mens du sover.

Trinn 6: Fjern papirposene

Når håret er helt tørt, fjern hårspenner eller hårnåler forsiktig og løsne papirposene. La krøllene falle ut og bruke fingrene eller en kam med brede tenner for å løsne krøllene og gi dem form.

Trinn 7: Style og fiks håret

Når krøllene er løse og definerte, kan du style håret etter ønske. Lag en sideskill eller en updo for å eksperimentere med forskjellige stiler. Bruk hårnåler, hårspenner eller annet tilbehør for å fiksere håret og legge til din personlige stil.

Fordeler med papirposer metoden

Papirposer metoden har flere fordeler:

 • Det er en enkel og billig måte å lage naturlige bølger i håret
 • Metoden er skånsom mot håret og reduserer risikoen for skader
 • Den er egnet for alle hårtyper og lengder
 • Papirposene fungerer som en ekstra støtte for å holde krøllene på plass

Ulemper ved papirposer metoden

Noen ulemper med papirposer metoden inkluderer:

 • Metoden kan ta tid å forberede, spesielt hvis du vil ha mange krøller
 • Resultatene kan variere avhengig av din egen hårtekstur og type
 • Posene kan føles ubehagelige å sove med, spesielt hvis de ikke er festet godt

Konklusjon

Takk for at du tok deg tid til å lese vår omfattende guide om hvordan du kan krølle håret uten krølltang. Vi har utforsket syv ulike metoder som gir deg muligheten til å lage vakre krøller uten å bruke varme. Uansett om du foretrekker flette metoden, t-skjorte metoden, hårruller, twist metoden, hårbånd metoden, sock bun metoden eller papirposer metoden, er det viktig å eksperimentere og finne ut hvilken teknikk som fungerer best for deg og ditt hår.

Husk at det tar tid og praksis å mestre disse teknikkene, så ikke bli frustrert hvis resultatene ikke blir perfekte med en gang. Vær tålmodig og lek deg med forskjellige stiler og teksturer. Husk også å ta vare på håret ditt ved å bruke hårpleieprodukter og unngå overdreven bruk av varme.

I denne guiden har vi diskutert fordeler og ulemper ved hver metode, gitt trinnvise instruksjoner og inkludert tips og triks for å hjelpe deg med å oppnå de beste resultatene. Vi håper at denne veiledningen har inspirert deg til å prøve nye teknikker og utforske forskjellige måter å krølle håret ditt på uten krølltang.

Husk at informasjonen i denne artikkelen kun er ment som generell veiledning og ikke erstatter profesjonell rådgivning. Alle hårtyper er forskjellige, så sørg for å ta hensyn til din egen hårtekstur og følsomhet når du prøver nye stylingmetoder.

Lykke til med å skape vakre krøller uten krølltang!

Merke: Bildene og emojiene brukt i denne artikkelen er kun for illustrasjonsformål og er ikke en del av HTML-formatet.