hvordan strikke splitt i siden

Hei strikkeentusiaster! Velkommen til vår omfattende veiledning om hvordan du strikker en splitt i siden av et plagg. Splitten er ikke bare en praktisk detalj, den gir også en stilig og moderne touch til strikkeprosjektene dine. I denne artikkelen vil vi utforske syv ulike måter å strikke en splitt på, samt diskutere fordeler, ulemper og tips for å oppnå det beste resultatet. Så, la oss dykke ned i strikkeverdenen og lære om de ulike teknikkene for å lage en splitt i siden.

Introduksjon

Å strikke en splitt i siden kan virke som en komplisert oppgave, spesielt for nybegynnere. Men ikke bekymre deg, vi er her for å veilede deg gjennom hver trinn i prosessen. En splitt er en åpning i siden av et plagg som gir bedre bevegelsesfrihet og stil. Ved å lære å lage en splitt kan du tilpasse dine strikkeprosjekter og legge til en spennende detalj. Fortsett å lese for å oppdage syv ulike teknikker for å strikke en splitt i siden.

Splitt med knappestolper

1. Forberedelse

Før du begynner å strikke splitten med knappestolper, må du sikre at du har alt du trenger. Du trenger strikkepinner av riktig størrelse, garn i ønsket farge og kvalitet, knapper og en nål til å sy knappene på. Vær også oppmerksom på størrelsen på plagget du strikker, slik at du kan tilpasse antall masker og pinner for å oppnå riktig passform.

2. Legg opp masker

Begynn med å legge opp det nødvendige antallet masker for å lage splitten. Dette antallet kan variere avhengig av mønsteret du følger eller størrelsen på plagget. Hvis du er usikker, kan du sjekke strikkeoppskriften for veiledning. Når du har lagt opp maskene, kan du begynne å strikke den første delen av splitten.

3. Strikk den første delen

Strikk de første radene eller rundene i mønsteret som angitt i oppskriften. Når du kommer til det punktet der splitten skal være, markerer du plasseringen med en nålemarkør eller en sikkerhetsnål. Dette vil hjelpe deg med å holde oversikt over hvor splitten skal være og sikre at du strikker riktig.

4. Begynn på den andre delen

Når du har strikket den første delen av splitten, kan du begynne å strikke den andre delen. For å gjøre dette, teller du antall masker som skal utgjøre splitten og legger dem på en hjelpepinne eller en tråd. Deretter strikker du videre på resten av maskene som angitt i oppskriften.

5. Strikk knappestolpene

Når du har fullført begge delene av splitten, er det på tide å strikke knappestolpene. Dette gjøres vanligvis ved å plukke opp masker langs den ene siden av splitten og strikke et ribbestrikkmønster eller en annen passende kant. Du kan velge å strikke knappestolpene med samme garn som resten av plagget, eller du kan bruke et kontrastfarget garn for å lage en fin detalj.

6. Sy på knappene

Når knappestolpene er ferdige, er det på tide å sy på knappene. Plasser knappene langs den andre siden av splitten, mot knappestolpene, og bruk en nål og tråd til å sy dem fast. Vær nøye med å sikre at knappene sitter på riktig sted og er festet godt.

7. Fullfør og kontrollér

Etter at knappene er sydd på, er det viktig å kontrollere hele splitten for eventuelle feil eller feil. Sørg for at splitten er jevn, og at knappene sitter riktig. Gjør eventuelle justeringer som er nødvendige før du avslutter og fester trådene.

Denne teknikken er ideell for gensere, cardigans og jakker der du ønsker å ha muligheten til å lukke eller åpne splitten etter behov. Den gir også en elegant og klassisk touch til plagget. Nå som du har lært hvordan du strikker en splitt med knappestolper, er det på tide å utforske de andre teknikkene.

Splitt med snøring

1. Forberedelse

Før du starter med å strikke en splitt med snøring, bør du skaffe deg nødvendig utstyr. Du trenger strikkepinner av riktig størrelse, garn i ønsket tykkelse og kvalitet, en snøring eller bånd og en nål til å feste snøringen. Velg en snøring eller bånd som passer til størrelsen på splitten og som passer til stilen du ønsker å oppnå.

2. Legg opp masker

Begynn med å legge opp det nødvendige antallet masker for å lage splitten. Du kan bruke en metode som passer best for deg, enten det er den vanlige metoden eller en annen metode du foretrekker. Sørg for å legge opp nok masker, slik at splitten blir bred nok til å få plass til snøringen.

3. Strikk splitten

Når du har lagt opp maskene, kan du begynne å strikke splitten. Strikk de første radene eller rundene som angitt i mønsteret, og marker deretter plasseringen for splitten med en nålemarkør eller en sikkerhetsnål. Dette vil hjelpe deg med å holde oversikt over hvor splitten skal være, og sikre at du strikker riktig.

4. Lag hull for snøringen

Når du har kommet til punktet der splitten skal være, kan du begynne å lage hull for snøringen. Dette gjøres ved å strikke to masker sammen og deretter lage en løkke ved å kaste garnet og strikke de to neste maskene sammen igjen. Gjenta denne prosessen til du har laget hull langs hele splitten.

5. Før inn snøringen

Når hullene er ferdige, er det på tide å føre inn snøringen. Klipp snøringen til ønsket lengde, og fest en sikkerhetsnål i enden for å gjøre det lettere å tre den gjennom hullene. Før deretter snøringen gjennom hullene ved å føre den gjennom den første løkken og deretter i en bue gjennom de påfølgende hullene. Pass på at snøringen er jevnt fordelt langs hele splitten.

6. Tilpass snøringen

Når snøringen er på plass, kan du tilpasse den etter dine preferanser. Du kan stramme eller løsne snøringen for å oppnå ønsket passform og utseende. Prøv plagget og juster snøringen til den sitter komfortabelt og gir det ønskede utseendet.

7. Fullfør og kontrollér

Etter at snøringen er på plass, er det viktig å kontrollere hele splitten for eventuelle feil eller feil. Sørg for at hullene er jevnt fordelt og at snøringen sitter riktig. Gjør eventuelle justeringer som er nødvendige før du avslutter og fester trådene.

En splitt med snøring er ideell for lettere plagg som kjoler, topper og skjørt. Den gir et avslappet og bohemsk preg, samtidig som den gir deg muligheten til å tilpasse passformen etter behov. Nå som du har lært hvordan du strikker en splitt med snøring, la oss utforske de andre teknikkene.

Splitt med glidelås

1. Forberedelse

Før du starter på en splitt med glidelås, må du skaffe deg alt nødvendig utstyr. Du trenger strikkepinner av riktig størrelse, garn i ønsket tykkelse og kvalitet, en glidelås som passer til størrelsen på splitten, og et søm- eller glidelåfot til symaskinen din. Det er også viktig å velge en glidelås av god kvalitet som vil fungere jevnt og vare lenge.

2. Legg opp masker

Begynn med å legge opp det nødvendige antallet masker for å lage splitten. Antallet masker vil variere avhengig av størrelsen på splitten og mønsteret du følger. Pass på å legge opp nok masker for å oppnå ønsket bredde på splitten.

3. Strikk splitten

Når maskene er lagt opp, kan du begynne å strikke splitten. Strikk de første radene eller rundene som angitt i mønsteret. Når du når punktet der splitten skal være, markerer du plasseringen for glidelåsen med en nålemarkør eller en sikkerhetsnål. Dette vil hjelpe deg med å holde oversikt over hvor splitten skal være mens du strikker.

4. Forbered glidelåsen

Mens du strikker splitten, kan du begynne å forberede glidelåsen. Mål lengden på splitten og kutt glidelåsen til riktig lengde, med litt ekstra for å sikre at den dekker hele splitten. Sy eventuelt en sikkerhetsnål eller stiftemaskin i endene på glidelåsen for å holde den på plass mens du fester den til strikketøyet.

5. Sy på glidelåsen

Når splitten er strikket ferdig, er det på tide å sy på glidelåsen. Legg strikketøyet flatt med rettsiden opp, og plasser glidelåsen på plass langs splitten. Bruk en søm- eller glidelåsfot på symaskinen din, og sy langs kantene på glidelåsen for å feste den til strikketøyet. Sørg for å sy jevnt og pent for en profesjonell finish.

6. Test og juster glidelåsen

Etter at glidelåsen er sydd på, er det viktig å teste den for å sikre at den fungerer som den skal. Trekk glidelåsen opp og ned flere ganger for å kontrollere at den glir jevnt og uten problemer. Hvis det er nødvendig, kan du justere sømmen eller stramme/justere glidelåsen for å oppnå ønsket passform.

7. Fullfør og kontroller

Etter at glidelåsen er på plass, er det viktig å kontrollere hele splitten for eventuelle feil eller feil. Sørg for at glidelåsen er festet jevnt og pent, og at den glir lett. Gjør eventuelle justeringer som er nødvendige før du avslutter og fester trådene.

En splitt med glidelås gir et moderne og urbant utseende til plagget ditt. Den er ideell for plagg som jakker, cardigans og bukser, hvor du ønsker en sømløs lukkemekanisme. Nå som du har lært hvordan du strikker en splitt med glidelås, la oss utforske de andre teknikkene.

Splitt med heklet kant

1. Forberedelse

Før du starter på en splitt med heklet kant, må du skaffe deg alt nødvendig utstyr. Du trenger strikkepinner av riktig størrelse, garn i ønsket tykkelse og kvalitet, en heklenål som passer til garnet ditt, og en nål til å feste trådene. Velg en heklenål som er litt mindre enn strikkepinnene dine for en strammere og mer solid kant.

2. Legg opp masker og strikk splitten

Begynn med å legge opp det nødvendige antallet masker for å lage splitten, og strikk de første radene eller rundene som angitt i mønsteret. Marker deretter plasseringen for splitten med en nålemarkør eller en sikkerhetsnål. Dette vil hjelpe deg med å holde oversikt over hvor splitten skal være mens du hekler kanten.

3. Hekle kanten

Når splitten er strikket ferdig, er det på tide å hekle kanten. Begynn med å hekle langs den ene siden av splitten ved å lage en kjedemaske i den første masken, og deretter hekle fastmasker eller et annet passende heklemønster langs hele kanten. Sørg for å hekle jevnt og pent for en fin finish.

4. Avslutt kanten

Når du har heklet langs den ene siden av splitten, er det på tide å avslutte kanten. Gjør dette ved å feste tråden og klippe den av, og deretter feste tråden på baksiden av arbeidet ditt. Gjenta deretter samme prosess på den andre siden av splitten for å lage en jevn og symmetrisk kant.

5. Kontrollér kanten

Etter at kanten er heklet, er det viktig å kontrollere den for eventuelle feil eller feil. Sørg for at kanten er jevn og symmetrisk, og at den passer godt til resten av plagget. Gjør eventuelle justeringer som er nødvendige før du avslutter og fester trådene.

6. Blokkering

Etter at splitten med heklet kant er ferdig, kan det være lurt å blokkere plagget. Dette vil hjelpe kanten til å ligge flatt og jevnt, og gi et profesjonelt utseende. Følg anbefalingene for blokkering av garnet ditt, og la plagget tørke helt før du begynner å bruke det.

7. Fullfør og kontrollér

Etter at plagget er blokkert og tørket, er det viktig å kontrollere hele splitten og kanten for eventuelle feil eller feil. Sørg for at kanten er jevn og symmetrisk, og at den passer godt til resten av plagget. Gjør eventuelle justeringer som er nødvendige før du avslutter og fester trådene.

En splitt med heklet kant gir en feminin og delikat touch til plagget ditt. Den er ideell for plagg som topper, skjerf og sjal, hvor du ønsker å legge til ekstra detaljer og tekstur. Nå som du har lært hvordan du strikker en splitt med heklet kant, la oss utforske de andre teknikkene.

Splitt med fletter

1. Forberedelse

Før du starter på en splitt med fletter, må du skaffe deg alt nødvendig utstyr. Du trenger strikkepinner av riktig størrelse, garn i ønsket tykkelse og kvalitet, en kabelpinne eller hjelpepinne til å lage flettene, og en nål til å feste trådene. Velg en kabelpinne eller hjelpepinne som passer til strikkepinnene dine og helst en som er litt tykkere for å gi flettene en fin definisjon.

2. Legg opp masker og strikk splitten

Begynn med å legge opp det nødvendige antallet masker for å lage splitten, og strikk de første radene eller rundene som angitt i mønsteret. Marker deretter plasseringen for splitten med en nålemarkør eller en sikkerhetsnål. Dette vil hjelpe deg med å holde oversikt over hvor splitten skal være mens du lager flettene.

3. Lag flettene

Når splitten er strikket ferdig, er det på tide å lage flettene. Begynn med å flytte et bestemt antall masker på en hjelpepinne eller kabelpinne, og hold dem foran eller bak arbeidet ditt, avhengig av hvilken retning du ønsker flettene. Strikk deretter de neste maskene i mønsteret, og deretter flettene fra hjelpepinnen tilbake til de opprinnelige pinnene. Gjenta denne prosessen til alle flettene er fullført.

4. Fortsett å strikke splitten

Etter at flettene er laget, fortsetter du å strikke resten av maskene som angitt i mønsteret. Pass på å følge mønsteret for å opprettholde riktig design. Når du er ferdig med å strikke splitten, kan du fortsette med resten av plagget.

5. Kontrollér flettene

Etterat flettene er strikket, er det viktig å kontrollere dem for eventuelle feil eller feil. Sørg for at flettene er jevne og symmetriske, og at de passer godt til resten av plagget. Gjør eventuelle justeringer som er nødvendige før du avslutter og fester trådene.

6. Blokkering

Etter at splitten med fletter er ferdig, kan det være lurt å blokkere plagget. Dette vil hjelpe flettene til å legge seg fint og jevnt, og gi det ferdige plagget et profesjonelt utseende. Følg anbefalingene for blokkering av garnet ditt, og la plagget tørke helt før du begynner å bruke det.

7. Fullfør og kontrollér

Etter at plagget er blokkert og tørket, er det viktig å kontrollere hele splitten og flettene for eventuelle feil eller feil. Sørg for at flettene er jevne og symmetriske, og at de passer godt til resten av plagget. Gjør eventuelle justeringer som er nødvendige før du avslutter og fester trådene.

En splitt med fletter gir et intrikat og stilfullt utseende til plagget ditt. Den er ideell for plagg som gensere, cardigans og luer, hvor du ønsker å legge til en vakker symmetri og dimensjon. Nå som du har lært hvordan du strikker en splitt med fletter, la oss utforske de andre teknikkene.

Splitt med rysjer

1. Forberedelse

Før du starter på en splitt med rysjer, må du skaffe deg alt nødvendig utstyr. Du trenger strikkepinner av riktig størrelse, garn i ønsket tykkelse og kvalitet, et heklekantmønster som inkluderer rysjer, og en nål til å feste trådene. Velg et heklekantmønster med rysjer som passer til størrelsen på splitten og som gir ønsket utseende.

2. Legg opp masker og strikk splitten

Begynn med å legge opp det nødvendige antallet masker for å lage splitten, og strikk de første radene eller rundene som angitt i mønsteret. Marker deretter plasseringen for splitten med en nålemarkør eller en sikkerhetsnål. Dette vil hjelpe deg med å holde oversikt over hvor splitten skal være mens du hekler rysjekanten.

3. Hekle rysjer

Når splitten er strikket ferdig, er det på tide å hekle rysjene. Følg heklekantmønsteret og hekle rysjer langs kanten av splitten. Dette gjøres vanligvis ved å hekle en gruppe med staver, kast og hekle sammen slik at det dannes en buet kant som gir rysjeeffekten. Gjenta dette langs hele kanten av splitten.

4. Avslutt rysjekanten

Når du har heklet rysjekanten, er det viktig å avslutte den på en ryddig måte. Fest tråden og klipp den av, og fest deretter tråden på baksiden av arbeidet ditt. Sørg for å feste tråden godt for å sikre at rysjekanten holder seg på plass.

5. Kontroller rysjekanten

Etter at rysjekanten er heklet og festet, er det viktig å kontrollere den for eventuelle feil eller feil. Sørg for at rysjene er jevne og symmetriske, og at de passer godt til resten av plagget. Gjør eventuelle justeringer som er nødvendige før du avslutter og fester trådene.

6. Blokkering

Etter at splitten med rysjekanten er ferdig, kan det være lurt å blokkere plagget. Dette vil hjelpe rysjekanten til å ligge flatt og jevnt, og gi det ferdige plagget et profesjonelt utseende. Følg anbefalingene for blokkering av garnet ditt, og la plagget tørke helt før du begynner å bruke det.

7. Fullfør og kontroller

Etter at plagget er blokkert og tørket, er det viktig å kontrollere hele splitten og rysjekanten for eventuelle feil eller feil. Sørg for at rysjekanten er jevn og symmetrisk, og at den passer godt til resten av plagget. Gjør eventuelle justeringer som er nødvendige før du avslutter og fester trådene.

En splitt med rysjer gir en leken og feminin stil til plagget ditt. Den er ideell for plagg som kjoler, skjørt og bluser, hvor du ønsker å legge til en delikat og romantisk touch. Nå som du har lært hvordan du strikker en splitt med rysjer, la oss utforske de andre teknikkene.

Splitt med ribbestrikk

1. Forberedelse

Før du starter på en splitt med ribbestrikk, må du skaffe deg alt nødvendig utstyr. Du trenger strikkepinner av riktig størrelse, garn i ønsket tykkelse og kvalitet, og eventuelt en hjelpepinne for å lage ribben. Velg en hjelpepinne som er litt mindre enn strikkepinnene dine for en tettere og mer elastisk kant.

2. Legg opp masker

Begynn med å legge opp det nødvendige antallet masker for å lage splitten. Du kan bruke en metode som passer best for deg, enten det er den vanlige metoden eller en annen metode du foretrekker. Legg opp nok masker for å oppnå ønsket bredde på splitten.

3. Strikk splitten

Etter at maskene er lagt opp, kan du begynne å strikke splitten. Strikk de første radene eller rundene som angitt i mønsteret. Når du når punktet der splitten skal være, markerer du plasseringen for splitten med en nålemarkør eller en sikkerhetsnål. Dette vil hjelpe deg med å holde oversikt over hvor splitten skal være mens du strikker ribbestrikken.

4. Lag ribbestrikken

Når splitten er strikket ferdig, er det på tide å lage ribbestrikken. Dette gjøres ved å veksle mellom rette og vrange masker langs kanten av splitten. Du kan strikke ribbestrikken over et antall masker som passer best for deg og j